Zoki i Plenki – je li važniji Ego ili posao koji obavljaš?

Zoki i Plenki – je li važniji Ego ili posao koji obavljaš?

Svaka osoba je ponekad pod utjecajem svoga Ega za vrijeme obavljanja svog posla. Samo ponekad toga nije svjesna, kao spomenuta dvojica gore. Probuđeni Ego nam ne dozvoljava da vidimo situaciju kakva je, nego ju Ego gleda kako ON misli da bi trebala biti ili kakva bi mogla biti ili kakva je bila. Nikad kakva je sada i ovdje. Nikada sadašnjost. I to dovodi do stresa i svađa i nezadovoljstva i loše obavljenog posla i puno propuštenih prilika. Samo zato jer obojica, oprostite, jer Ego ne može razumjeti da je možda posao i ono što predstavlja, važnije od njega samoga! Ego ne može to razumjeti.  Ne može vidjeti. Nije svjestan. I bez obzira kolika je cijena i na koliko života utječe oko sebe, Ego će sebe uvijek stavljati ispred. Jer Ego je glasan, i nametljiv i uvijek u pravu i svi mu smetaju. I samo je ON važan. I to ponekad može djelovati kao snaga, a ne slabost. No tako djeluje samo opet potpuno istim osobama slabog karaktera, odnosno pod jakim utjecajem Ega.

Kod osoba tišeg Ega, osoba može razumjeti da je netko ili nešto važnije od njega samoga. I u redu je sa tim, sretan dapače. I napraviti će sve za posao koji obavlja jer razumije važnost toga. I razumije da najviše dobivamo kada dajemo i dijelimo. I ne stavlja sebe i svoje mišljenje, kad ne treba, na prvo mjesto. Razumije da u toj situaciji on nije važan, nego posao koji obavlja. I zato posao cvate i zato odnosi cvatu. I zato se oko takvih osoba sve razvija i sve uspijeva. Samo zato jer ne gledaju samo i isključivo svoju guzicu i ne smatraju da je jedino na svijetu važno što oni misle i što oni osjećaju i što bi oni htjeli. Ostane puno mjesta razumijevanju i kreativnosti kada prostorija nije ispunjena Egom.

I normalno da svi razumiju dok sjede na kavi ili janjetini i dok im ego ne divlja da ne smijemo stavljati svoje emocije ispred svoga posla i da moramo biti profesionalci, ali koliko istinskih profesionalaca onda zapravo znate?

Leave a comment